Opdragelse.

Den gode vej til søvn.

Den gode vej til søvn.

received_10213475209948275

Vi har her hjemme haft en kæmpe kamp med at Marko skulle finde vejen til søvn,
Det har kostet mange vågne timer, mange timers forsøg med det ene og det andet,
Ja alt er prøvet, vikles i søvn til rolig musik, amme i søvn, samme rutine hver aften og intet virkede.
Jeg tror ikke Marko har været tryg ved at finde søvnen og han har haft svært ved det, så vi har bare anderkendt ham og fuldt hans ønsker.

Da Marko fik nyt værelse på sin 2års fødselsdag har han sovet på eget værelse siden, det så fantastisk, hver aften slukker vi lyset og tænder hygge lys sammen, får nattøj på, ren ble, vitaminer, puttes trygt i sengen, også læser vi bogen kaninen der så gerne ville sove.
Næsten hver aften går det rigtig fint og han sover inden bogen er læst færdig.

Det er virkelig en stor forandring, men tror simpelthen vi har ramt ham lige der hvor han var parat, kan mærke han er tryg, og at han elsker vores puttetid, og nu beder han endda selv om at komme ind og putte.

Jeg har tit mødt spørsmål, hvorfor vi ikke søvn træner, eller bruger godnat og sov godt metoden, for mig er det at lade sit barn græde sig selv i søvn et voldsomt omsorgssvigt, jeg mener at børn græder af en grund og vi som forældre, skal være der og gøre barnet trygt gennem hele deres barndom. godnat og sov godt metoden burde udrydes og især fagfolk skulle stoppe med at rådgive forældre til den metode for det er bare så forkert, mit hjerte græder for de børn der skal ligge og være bange og græde sig selv i søvn.

Det bare min mening, jeg syndes virkelig det er omsorgssvigt og virkelig er forkert, så lad vær med at brug den metode men lyt til dit barn, anderkend og hjælp dem i søvnen i stedet for.

Jeg tror Marko er blevet så tryg og rolig omkring søvn da vi altid har lyttet og altså har fulgt hans behov, altid sørget for han var tryg og rolig.
Så nu sover Marko, på eget værelse i egen seng, jeg er simpelthen så stolt, men mor her savner til tider at putte med ham om natten,
jeg elsker at samsove men Marko har været klar og derfor følger vi hans behov.

Den følse at side og se hans lille krop finde roen til søvnen, se hans små øjne stille lukke i, det er simpelthen fantastisk.

Nu vi kommet så langt at Marko nogle aftner glemmer sin amning og bare vil putte, det så fantastisk at se ham så tryg, rolig og altid glad.

Nu er far også begyndt at putte ham, hvilket aldrig har kunne lade sig gøre før, det så rart vi kan deles om det øjeblik som forældre, at man lige kan få en pause og lidt ro helt for sig selv,
Selvom jeg vildt gerne selv vil putte ham hver aften, så det alligevel rart med en mor pause.

received_10213475215388411

Vis jeg skulle give 5 gode råd til baby/barn og søvn ville det være:

1: følg dit barn og lyt til barnets behov, du skal nok komme til at sove.
2: lad vær med at fokusere på det hele skal være perfekt, fokusere på små rutiner, også kommer det andet når dit barn er klar.
3: drop tanken om et barn der sover på eget værelse og sover igennem, slap af og følg dit barn.
4: acceptere at hver aften ikke altid er lige let.
5: gør putning til noget spændende, noget hyggeligt, lav en masse hyggelige ritualer, og snak med dit barn og hjælp det mod søvnen.

Håber du kunne bruge min affaring til lidt.
Knus.
Husk gerne at følge med på vores instagram:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdragelse.