Kærlighed til din kvindekrop.

Viklemor.

Viklemor.

img_20180511_195451_926viklen på billedet er sponsoreret af lenny lamb og kan købes her: Lennylamb.com

Hvorfor jeg elsker at vikle?
Viklen giver mig tid med mit barn jeg ellers ikke ville have ved han bare lå selv, en kontakt og en nærhed mit barn har brug for, at kunne være hos ham 100% hele tiden, jeg kan være der for mit barn, mens jeg gør rent, ryder op, handler, arbejder, osv.
Jeg elsker at give min søn nærvær og varme, så viklen var det bedste valg for os.

Giver du ikke bare barnet en dårlig vane?
Nej, det vil jeg bestemt ikke mene, ens baby har ligget lunt og trygt 9måneder inde i mors mave, lyttet og lugtet til hende hver dag, alle timer i døgnet, når barnet så er født, kan man ikke forvente et barn bare selv kan ligge, et lille barn har brug for nærvær, mors hjerte og lugte.
En vikle er rigtig god til hud mod hud og det hjælper også til en bedre amning, jeg vikler Marko på 2år i nu, han er en tryg dreng som tør give slip på sin mor og udfolde sig som barn, og når han så er træt og kommer i viklen for at lade op, lytter han og lugter sin mor og det skaber tryghed.

received_10214109937456066

Er det ikke svært at vikle?
Både og, jeg startet med en strækvikle, den bindes før barnet sættes der i og man kan gå rundt med den på selvom barnet ikke sider der i, hvilket er rigtig praktisk, man skal lige lære at Binde men med lidt øvelse og youtube vil jeg bestemt mene alle kan.

Nu hvor marko er større bruger vi en fastvikle som er en vævet vikle, der findes milioner af forskellige fastvikler og det en farlig verden for der findes mange rigtig flotte vikler.
en fastvikle skal bindes imens du holder baby, hvilket er en smule nemmere når baby, selv kan holde hovedet men der er også nogle bindinger i en fastvikle der kan bindes inden baby kommes i. i en fastvikle man man bære på både mave, ryg og hofte, og her hjemme er vi glade for rygbinding, nu da Marko er så stor,
men somsagt jeg vil mene alle kan lære det med øvelse og hjælp fra Youtube, husk vis du øver rygbinding at starte med en dukke først også derefter med baby men sid i sengen ved de første forsøg eller lad farmand hjælpe.

Bæreseler:
Det er vigtigt vis du vælger en bæresele frem for vikle at købe en ergonomisk bæresele, de gamle babybjørn seler kan være skadelige for din babys hofter.

Vores vikle historie:
Jeg fandt først vejen til at vikle da Marko blev 3 måneder, det er jeg simpelthen så ked af, ville ønske jeg havede viklet fra fødselen,
jeg købte en brugt strækvikle, og lærte det hurtigt ved hjælp af slyngejordmoderen på instragram,s videoer, det fungerede rigtig godt for os, ind til Marko ramte cirka de 6-7kg så blev det simpelthen for tungt, så jeg tog på udkig efter en fastvikle, og modtog den da marko var cirka 5måneder gammel, den blev vores et og alt. Marko var ikke vild med sin barnevogn og han græd og græd til tider rigtig meget, så på de dårlige dage kunne jeg bare lige binde ham i viklen og bum så var der ro, samtidig med ro var det rigtig rart at have ham tæt på, at kunne kysse på ham mens vi købte ind og mærke hans lille krop mod min.
Jeg gik på youtube dagligt og øvede og øvede med bamser, så jeg kunne blive god til lidt nye bindinger.
Og da Marko blev 7/8måneder ville jeg begive mig ud i rygbæring, det var mega svært jeg følte mig som en dino med mega korte arme, jeg svedte og var ved at opgive, men lige pludselig så var den der, og det er så rart at have ham på ryggen, man kan gøre rent støvsuge og det hele, super smart.
Og det vigtigste af alt er at det er super nemt og praktisk at amme i viklen, jeg har ammet gående igennem butiker og hvor fantastisk er det lige. Vi elsker at vikle og forsætter med at vikle Marko til han ikke vil mere.
Det bedste råd i verden er:
Køb en vikle.

Ringslynge:
Her hjemme er vi fan af ringslynge til kortere tur, en ringslynge er nem lige at have i tasken til vis de små ben er trætte og vis baby vil ammes er en ringslyngen virkelig også smart.

Hvornår sider mit barn rigtigt:
Når dit barn skal i viklen skal baby side ergonomisk, barnets knæ skal side højre end numsen i frøstilling, du kan med fordel efter viklen er bundet tag fat om babys føder og skube lidt op, så får din baby knæende højre op og får derved den rigtige krumning i ryggen, husk altid at tjekke frie luftveje.

Vuggestilling:
du har nok set mange steder på nettet med en vuggestilling til baby i viklen, det anbefales ikke mere da baby ikke på samme måde ligger ergonomisk og derved risikere ikke at have frie lufveje.

Falder mit barn ikke ud?
Du skal selvfølgelig sikre dig at du binder den rigtigt, men dit barn kan ikke bare falde ud af viklen, de fleste bindinger, har legpass som sikre sit barn vis sædet popes, men altid holde opsyn.
Jeg har aldrig oplevet at marko falder ud eller på nogen måde ikke sider trygt og sikkert.

Tryghed: vis du ikke føler dig sikker i vikling på trods af youtube, så findes der slyngevejledere rundt i landet som med glæde vil hjælpe dig vidre.
Tag gerne et kig her:
Kluddermutter.dk/sikkerhed

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighed til din kvindekrop.